A good deed

7 06 2013

Primesc zilnic mail-uri, văd postări pe fb, vorbesc cu o grămadă de oameni și poate am (sau avem mai mulți?) tendința să trec în viteză peste anumite informații. Însă m-am întristat tare când am aflat de pe Fb despre Vlăduț și m-am întristat și mai tare pentru că am văzut că Vlăduț e copilul unor oameni pe care am avut ocazia să îi cunosc la un moment dat. Desigur că e trist să auzi despre un copil bolnav, indiferent cine este și de unde provine, dar faptul că îi cunosc părinții m-a făcut să conștientizez că, din păcate, cazul lui Vlăduț e cât se poate de real.

Pentru că știu că mulți dintre noi nu au răbdare sau putere să citească în detaliu despre dramele acestor suflete micuțe, o să precizez doar că Vlăduț  suferă de o boală foarte rară care presupune că ficatul lui refuză să funcționeze și are nevoie de un transplant. Parte bună e că există donator, mama lui, însă procedura nu se poate face în România pentru că Vlăduț are nenorocul de a nu avea încă un an, vârsta minimă la care se poate face această operație. Vlăduț are doar șase luni.

Ca să beneficieze totuși de această șansă, Vlăduț trebuie să meargă în străinătate. Multă lume s-a agitat pentru el și primul pas a fost făcut, s-a găsit un spital din Belgia unde se poate face procedura dar, ca să fie treaba treabă, statul decontează, firește, doar o parte din sumă și cheltuielile sunt colosale pentru doi oameni care trebuie să pună un preț pe viata copilului lor. Dar cum “unde-s mulți, puterea crește”, cu puțin ajutor din partea noastră, or să treacă peste asta și Vlăduț o să ajungă să spargă geamurile cuiva cu mingea de fotbal, ca orice copil sănătos și fericit .

Mai multe detalii despre situația lui Vlăduț găsiți aici și mai jos găsiți informațiile necesare pentru o donație, cât de mică 🙂 A! Și dacă vreți că combinați utilul cu plăcutul, mergeți la concertul de cover-uri AcousticBloggers (detalii pe pagina lui Marius Matache) unde intrarea este gratuită și se pot face donații, vor fi și premii și alte surprize 🙂

Cont lei la CEC – Agenția Traian:

Titular: Botan Mihai-Deliu

Cont: RO20CECEB30908RON3431882

Cont euro la BRD – Agenția Piața Romană:

Titular :Botan Mihai-Deliu

Cont: RO77BRDE410SV86030484100

SWIFT: BRDEROBU
BANCA: BRD GROUPE SOCIETE GENERALE
AGENTIA: BRD-AG. PIATA ROMANA
ADRESA: BULEVARDUL MAGHERU NR.35, SECT.1, BUCURESTI

Advertisements

Actions

Information

2 responses

7 06 2013
moldo

Partea cu geamurile, recunosc ca m-a emotionat cel mai tare. Chiar daca parea un lucru groaznic in copilaria mea cand mai spargeam cate unul, daca acum mi-ar sparge un copil geamu’ , nu cred ca as fi foarte suparat. Merita sa ne alaturam acestui caz. Donam pentru copil si pentru geam in avans.

12 06 2013
Andreea

Eu mi-am amintit de o întâmplare pe care am surprins-o la un moment dat, când un copil a spart un geam la un garaj şi proprietarul se certa cu mama copilului. Mama s-a oferit să plătească daunele şi s-a scuzat politicos pentru incident iar proprietarul, aproape calmat, i-a spus doamnei “să nu se mai întâmple”. Şi ea i-a raspuns pur si simplu “Ba o să se mai întâmple pentru că asta fac copiii sănătoşi şi energici. Mai cad dintr-un copac şi mai sparg câte un geam.” 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: