“x” milioane de euro

6 09 2012

Am găsit pe wall-ul meu pe FB poza asta de mai jos. Cred că e zecea oară când o văd. Nu știu dacă i-am dat vreodată share sau dacă m-am gândit 3 secunde consecutiv la ea. Până acum. Dar trebuie să fac mai întâi o paranteză.

În fața locuinței mele se construiește de zor o biserică. Lucrările au început acum aproximativ 2 luni. Spun “de zor” fiindcă e aproape gata. Când am văzut fundația nu ne-am putut da seama exact de dimensiunea ei, cine a văzut vreodată o construcție de la facerea ei știe că simțul dimensiunii e ușor distorsionat pe parcursul construcției și până la finalul ridicării acesteia. Ca să n-o mai lungesc, lângă ea a mai crescut încă un mic imobil (ca o boltă) și două, cred eu, blocuri. Nu știu care e treaba cu blocurile, însă biserica s-a dovedit a fi mare. Foarte mare. Nu cât o catedrală, dar mare.

Again, cine a avut de-a face cu domeniul construcțiilor sau a făcut o casă (sau știe îndeaproape pe cineva care a făcut o casă etc.) știe ce înseamnă o astfel de construcție, cât durează și ce implicații financiare are (defalcat pe materiale, manopera etc.). Clădirea despre care vorbesc eu nu e o casă, nu e nici măcar o pensiune, e aproape un bloc. Și costă ca atare.

Poate ne place să zicem că “respectăm credința fiecăruia”, dar aici chiar nu este vorba despre asta. Ca să mă fac și mai bine înțeleasă, trebuie să menționez că mai aveam în zonă biserici, și nu tocmai mici nici alea.

Image

În încheiere, aș vrea să îi rog pe prietenii mei mai religioși să nu se supere că mi-am exprimat un punct de vedere. Referitor la poza de sus, poate nu conștientizăm cât înseamnă suma aia cu multe zero-uri. Aici am găsit că ar fi vorba de 200 milioane, aici 400 milioane, aici 600 milioane. De euro vorbim. Nu știu ce argument m-ar face să înțeleg altfel ce se poate face util și palpabil cu atâția bani într-o țară unde școlile sunt cum sunt și spitalele sunt cum sunt. Sau nu sunt.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: