Eu si Bon Jovi

12 07 2011

Nu ma pricep eu suficient la cuvinte ca sa exprim ce a insemnat pentru adolescenta mea Bon Jovi. Imi placeau de mult Always si inca cateva piese dar in clasa a  noua i-am redescoperit si au devenit in scurt timp, pentru mine, o obsesie. Nu stiu cum sunt altii, dar eu nu aveam voie sa lipesc postere pe perete, insa pe Jon Bon Jovi il aveam lipit deasupra biroului si cand invatam sau scriam, ma uitam la el, fredonam cate o melodie si imi zburau gandurile departe departe…

Nu mai zic de cate ori i-am avut pe desktop, cati munti de poze si versuri am printat pe unde apucam, sau cate tricouri si albume colectionasem. Nimeni si nimic nu era ca ei.

Daca am crescut intr-o familie muzicala, am invatat ca muzica fara versuri cu mesaj nu se poate. Si pe vremea aia, nimic nu mi se parea mai profund ca versurile trupei Bon Jovi, mai adevarat, mai corect si mai frumos. Probabil ca orice artist ajunge sa devina o sursa de inspiratie prin performanta lui fie ca-si propune asta sau nu, dar eu astazi pot sa afirm ca fara Bon Jovi cu siguranta as fi fost altfel.

Cand am aflat ca vin in Romania, m-am simtit ca un copil care vrea cu disperare o jucarie si in dimineata de Craciun o gaseste sub brad. Dintr-un punct de vedere pentru sufletul meu, Bon Jovi a venit in Romania prea tarziu dar asta nu schimba cu nimic starea pe care am avut-o in seara concertului. Sunt convinsa ca spectacolul a fost pe masura asteptarilor celor 55000 de oameni care au stat in soare la patruzeci de grade juma’ de zi ca sa ii vada si sa ii asculte pe Bon Jovi. Si multi au scris despre concertul asta, despre public, despre organizare, totul la superlativ. Pentru mine a fost ca si cum m-as fi intors, dupa mult timp, acasa.

 

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: